Ні насильству!

2023-12-07

/Files/images/4654456.jpg

/Files/images/Насильство2-02.jpg

В рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії “16 днів проти насильства”, що триває з 25 листопада до 10 грудня, в нашому закладі відбулися акції, щоб привернути увагу суспільства до проблематики запобігання домашньому насильству та насильству над дітьми, жінками

Домашнє насильство не можна замовчувати, воно потребує ефективного реагування і скоординованих дій.

Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах. Коли люди, які живуть у постійному стресі, опиняються в одному приміщенні, залежать один від одного та не можуть відволіктися, нерідко виникають ситуації домашнього насильства.

Домашнє насильство під час війни – поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично та матеріально.

Психологічне, фізичне, економічне та сексуальне - це форми, в яких може проявлятись домашнє насильство.


/Files/images/завантаження (3).jpg

Протягом даної акції з 25.11 по 10.12 проведено заходи:

- акція флеш-моб "Ластівки, що не повернулися з вирію"

- зустріч працівників із відповідними службами нашої громади: Ольгою Нановською (інспектором ювенальної превенції Чортківського районного відділу поліції) та Василем Дацюком (головним спеціалістом служби у справах дітей)

- просвітницька робота ( інформаційні повідомлення на сайтах, групових куточках, в групових чатах) для батьків та працівників на тему "Домашньому насильству - НІ" "3 грудня- це не свято" (про день інформування суспільства про людей з інвалідністю);

- виробнича нарада із переглядом відео-матеріалів та соціальних роликів "Зупини насильство", "Розірви коло"

- просвітницьке заняття з вихователями "Насильство і його вплив на психіку дитини"

- виставка дитячих малюнків "Я маю право..."(до Міжнародного дня прав людини)

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi